Lemon Tree Project

Priors Court School embarked on an expansion project to enable them to support an additional 13 young people severely affected by autism.

This carefully considered project includes a communal hub to increase opportunities for socialising and vocational skills and a purpose-built gym and reception area which is run by young people to encourage life skills and provide work experience.

Priors Court School named their new facilities after the seasons Spring, Summer, Autumn and Winter and was designed to directly address the sensory needs of pupils.

The project included a private garden for pupils that provided visual stimulation and cues.

SureSet were contacted at the beginning of 2017 by MCS Construction Ltd and once the needs of the project awarded, we began what we called ‘The Lemon Tree’ project.

Our Approved Installer Spadeoak installed a permeable asphalt base prior to us laying SureSet resin bound paving.

Over two and half weeks our skilled installers were on site, and with nine bespoke stencils and using 11 colours from our Spectrum range, one colour from our Natural Aggregate range and one colour from our Fusion range, created boats, leaves and other designs, all representing the four different seasons in the private garden.

The private garden is sectioned into Spring, Summer, Autumn and Winter after which the new facilities are named.

The seasons are emphasised with SureSet creative paving, with the amazingly vibrant colours fulfilling the brief by providing perfect visual stimulation and cues for pupils.

“This is an excellent development, setting a very high standard for the accommodation of young people with autism and creating an outstanding environment for staff to provide their care.”

Ofsted Inspector, July 2017

Process

Step 1

Step 2

Step 3

Step 1

Step 2

Step 3